Duitseherder kennel Polsmaten

Subtitle

Welkom bij Duitseherder kennel  Polsmaten

Ik ben Dicky de Bruin en heb al sinds 1998 Duitseherders.

De kennelnaam van Polsmaten bestaat al sinds 1991 en dankt zijn naam aan de prachtige camping van Polsmaten te Nunspeet.

De voorliefde van het ras was al van jongs afaan aanwezig en eindelijk in 1998 kocht ik mijn eerst Duitseherder Xantos deze hond kwam over kynologische lijnen.

Met deze hond heb ik getraind bij de africhtings kringgroep in Oldebroek na een jaartje hier mee getraind te hebben bleek dat Xantos minder voor de afrinchtingsport geschikt was.

Op advies heb ik toen Okyra van het Grootwezenland gekocht deze teef was zeer geschikt voor de africhting en met haar heb ik diverse wedstrijden en examens gedaan.Okyra is de stam moeder van kennel van Polsmaten.

In 2004 begon het bij mij te kriebelen en wilde ik graag een nestje doen met Okyra. na lang zoeken vond ik een geschikte reu voor Okyra  Aaron vom haus Sevens dit was een harde reu een echte volgens kenners.

Dit bracht Okyra,s eerste nest voor(28september 2004) Amber, Axel en Arres. Axel en Arres doen het goed in de sport.Okyra bleef zeer kwiek en in augustus 2007 liet ik haar dekken door Max van Tiekerhook een mooie donker wolfsgrauwe reu.

Dit bracht de volgende pups voort.

Briskey,Bo,Bayka,Bandu,Binkel,Branco, en Bruce.

Op Branco na zitten alle honden in de sport en doen het bijzonder goed.

.

Recent Photos